10.7 C
Zilina
19. mája 2024

Zelený slaný chlebík

Je jednoduchý a výnimočne chutný. Všetky suroviny len zmiešate a vlejete do formy na srnčí chrbát. A ak patríte k tým, ktorí na jar alebo na Zelený štvrtok pred Veľkou nocou radi zakomponujú do jedál niečo čerstvé a zelené, tento recept je práve pre vás. Slaná pochúťka si vás dozaista získa.

Suroviny:

180 g hladkej múky

1 prášok do pečiva

3 vajcia

2 hrste akéhokoľvek nastrúhaného tvrdého syra

200 ml olivového oleja (môže byť aj iný)

100 ml mlieka

3 hrste „zelenej alternatívy“ (ale vždy použite radšej len jeden druh) listy baby špenátu, mladá žihľava, pažítka, petržlenová vňať, bazalka, púpavové listy…

soľ

Príprava:

Všetky suroviny zmiešajte dokopy, nakoniec vmiešajte zelené listy. Papier na pečenie namočte, pokrčte v rukách a vyložte ním formu na srnčí chrbát, lepšie na ňu priľne. Potom do nej vlejte cesto a pečte na 180 °C asi 45 minút. Keď cesto vybehne a zhnedne, môžete skúsiť špajdľou, či je upečené aj vo vnútri. Nie však skôr ako o polhodinu.

Tip:

Zelené listy môžete pokojne nahradiť napríklad sušenými paradajkami, nakrájanou šunkou alebo cibuľkou opraženou na slaninke. Po chlebíku sa zapráši rovnako rýchlo.

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

Podobné články

Video

Svetové dni tento týždeň

Chystá sa