3.5 C
Zilina
24. apríla 2024

Veľkonočná klasika – žĺtkové rezy

Nemali by chýbať na žiadnom veľkonočnom stole. Svojou krásnou farbou evokujú príchod jari a šťavnatá orechová chuť v krásnej harmónii so žĺtkovou polevou poteší vaše chuťové poháriky.

Suroviny:

Cesto:

250 g zmäknuté maslo

250 g práškový cukor

300 g mleté vlašské orechy

7 ks bielkov

150 g polohrubá múka

1 prášok do pečiva

Poleva:

7 ks žĺtkov

250 g práškový cukor

Postup:

Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a ručne primiešame pomleté orechy. Bielky vyšlaháme so štipkou soli na sneh a ten veľmi opatrne zapracujeme do cesta. Na záver pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a takisto jemne premiešame.

Dáme piecť na klasický veľký plech na 180 °C na 20 minút. Medzitým si vymiešame cukor so žĺtkami. Hneď po upečení natrieme na horúci koláč prvú tenkú vrstvu a po uschnutí, asi za 5 minút, vylejeme zvyšok polevy na koláč a uhladíme. Keď poleva uschne, môžeme koláč pokrájať.

Dobrú chuť!

Podobné články

Video

Svetové dni tento týždeň

Chystá sa