5.2 C
Zilina
06. októbra 2024

Bulharská fazuľa

Tento skvelý letný recept mám od bývalej kolegyne, ktorá mala svokru žijúcu v Poľsku a odtiaľ napodiv pochádza tento prívarok. Opäť, ako pri polievke minestrone je ideálne mať čerstvé suroviny, takže je to vhodný recept na leto.

Recept pre 4 osoby

Suroviny:

2 hrste koreňovej zeleniny – ideálne mrkva a petržlen v rovnakom pomere

2 hrste zelenej fazuľky

1 väčšia alebo 2 menšie zelené papriky

3 stredne veľké paradajky

1 väčšia kyslá pochúťková smotana

soľ, mleté čierne korenie, ocot – najlepšie Ume ocot

maslo, prípadne olej

Postup:

Koreňovú zeleninu podusíme na masle, prípadne oleji. Za niekoľko minút pridáme zelenú fazuľku a papriku, osolíme a okoreníme. Zeleninu podlejeme vodou a udusíme do polomäkka. Následne pridáme pochúťkovú smotanu a nakrájané paradajky. Na záver trochu podusíme, aby paradajky pustili šťavu. Podľa chuti dokyslíme.

Príloha: chlieb, zemiaky, vajíčko

Dobrú chuť!

Podobné články

Video

Svetové dni tento týždeň

Chystá sa