4.3 C
Zilina
01. mája 2025

Zelený slaný chlebík

Je jednoduchý a výnimočne chutný. Všetky suroviny len zmiešate a vlejete do formy na srnčí chrbát. A ak patríte k tým, ktorí na jar alebo na Zelený štvrtok pred Veľkou nocou radi zakomponujú do jedál niečo čerstvé a zelené, tento recept je práve pre vás. Slaná pochúťka si vás dozaista získa.

Suroviny:

180 g hladkej múky

1 prášok do pečiva

3 vajcia

2 hrste akéhokoľvek nastrúhaného tvrdého syra

200 ml olivového oleja (môže byť aj iný)

100 ml mlieka

3 hrste „zelenej alternatívy“ (ale vždy použite radšej len jeden druh) listy baby špenátu, mladá žihľava, pažítka, petržlenová vňať, bazalka, púpavové listy…

soľ

Príprava:

Všetky suroviny zmiešajte dokopy, nakoniec vmiešajte zelené listy. Papier na pečenie namočte, pokrčte v rukách a vyložte ním formu na srnčí chrbát, lepšie na ňu priľne. Potom do nej vlejte cesto a pečte na 180 °C asi 45 minút. Keď cesto vybehne a zhnedne, môžete skúsiť špajdľou, či je upečené aj vo vnútri. Nie však skôr ako o polhodinu.

Tip:

Zelené listy môžete pokojne nahradiť napríklad sušenými paradajkami, nakrájanou šunkou alebo cibuľkou opraženou na slaninke. Po chlebíku sa zapráši rovnako rýchlo.

Podobné články

Video

Svetové dni tento týždeň

Chystá sa