Ďalší jesenný tekvicový recept, ktorý vám spríjemní sychravé dni a zasýti bohatou tvarohovou náplňou. Poteší všetkých milovníkov zdravej tekvice hokaido, ktorá sa dá pripraviť aj na sladko. Základom cheesecake sú vo väčšine receptov sušienky, ale v tomto recepte je použité krehké cesto.
Recept na krehké cesto:
Náplň:
Štvrť menšej hokaido tekvice pokrájame na mesiačiky a dáme upiecť do trúby na strednej teplote. Keď je tekvica mäkká, ošúpeme ju a zmixujeme na pyré. Pripravíme 500 g krémového tvarohu, pridáme cukor podľa chuti a následne po častiach pridávame pyré, opäť len podľa chuti. Mne to vyšlo asi na 100 g pyré. Až následne pridáme 2 vajíčka, 1 lyžicu hladkej múky, škoricu, prípadne perníkové korenie. Ide o to, aby chuť nebola príliš tekvicová.

Postup: Tortovú formu vymastíme a vložíme na spodok aj boky vrstvu krehkého cesta. Následne nanesieme pripravenú tvarohovo-tekvicovú náplň a dáme piecť do trúby pri 160 – 170 °C. Po upečení môžeme cheesecake ozdobiť karamelovou polevou.


Dobrú chuť!












