Voňavá, vláčna bábovka, ktorá vydrží dlho mäkká, ideálna v nedeľu ku kávičke a na druhý deň do práce či školy.
Suroviny:
3 vajcia
250 g kryštálového cukru
160 g roztopeného masla
5 lyžíc citrónovej šťavy
500 g krémového tvarohu
—————————–
200 g polohrubej múky
2 kopcovité kávové lyžičky prášku do pečiva
štipka soli
100 g kokosu
Postup:
V jednej mise vyšľaháme mixérom vajíčka s cukrom, pridáme roztopené, ale nie horúce maslo, citrónovú šťavu a jemný krémový tvaroh. V druhej mise zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva, štipkou soli a kokosom. Mokré suroviny v jednej miske zmiešame so suchými, ale už nemixujeme. Cesto prelejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy a upečieme pri 175 °C s klasickým horným a spodným ohrevom cca 50 – 60 minút. Skúšame s dlhou špajdľou, cesto sa nesmie lepiť. Po upečení necháme 15 minút vo forme a následne vyklopíme.