14 C
Zilina
19. júna 2024

Šťavnatá tvarohovo-kokosová bábovka

Voňavá, vláčna bábovka, ktorá vydrží dlho mäkká, ideálna v nedeľu ku kávičke a na druhý deň do práce či školy.

Suroviny:

3 vajcia

250 g kryštálového cukru

160 g roztopeného masla

5 lyžíc citrónovej šťavy

500 g krémového tvarohu

—————————–

200 g polohrubej múky

2 kopcovité kávové lyžičky prášku do pečiva

štipka soli

100 g kokosu

Postup:

V jednej mise vyšľaháme mixérom vajíčka s cukrom, pridáme roztopené, ale nie horúce maslo, citrónovú šťavu a jemný krémový tvaroh. V druhej mise zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva, štipkou soli a kokosom. Mokré suroviny v jednej miske zmiešame so suchými, ale už nemixujeme. Cesto prelejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy a upečieme pri 175 °C s klasickým horným a spodným ohrevom cca 50 – 60 minút. Skúšame s dlhou špajdľou, cesto sa nesmie lepiť. Po upečení necháme 15 minút vo forme a následne vyklopíme.

Podobné články

Video

Svetové dni tento týždeň

Chystá sa