14 C
Zilina
19. júna 2024

Najjednoduchší jablkový lekvár

Nechce sa vám strážiť ovocie v hrnci a neustále ho miešať, aby neprihorelo? Ponúkame vám recept na jablkový lekvár, pri ktorom je miešanie zakázané.

Pripravte si: 2 kg jabĺk, 250 g krupicového cukru, 3 lyžice octu, 1 lyžička škorice, kto chce, môže pridať pár lyžičiek rumu alebo korenie na jablkový závin.

Postup: Z jabĺk odstráňte jadrovníky, jablká nešúpte len ich nakrájajte na štvrtky, poukladajte na plech, polejte octom a premiešajte. Zmes pečte na 200 stupňoch 15 minút. Potom plech vyberte, nasypte polovicu cukru, pridajte škoricu, rum, prípadne štrúdľové korenie a dajte späť do rúry na 15 minút. Potom postup zopakujte: vyberte, posypte druhou polovicou cukru a dajte ešte na 15 minút piecť. Počas pečenia zmes naozaj nemiešajte. Upečenú zmes rozmixujte tyčovým mixérom a naplňte do fliaš. Navrch môžete dať lyžičku rumu na zakonzervovanie. Jablká majú dosť cukru, nepreháňajte to s ním preto, aby lekvár ostal príjemne svieži.

Podobné články

Video

Svetové dni tento týždeň

Chystá sa